Ik Zie Je

Het meest complete traject voor ouders van hoogbegaafde kinderen

Jij wil dat je hoogbegaafd kind zijn talenten kan ontwikkelen en zichzelf kan zijn.

Geen buitengewone verwachtingen.

Je wil alleen dat je kind gelukkig is.


Je hebt al ondervonden dat dit niet vanzelfsprekend is en wil het verschil maken voor je kind.

Jij wil de belangrijkste bondgenoot zijn van je hoogbegaafd kind zodat je kind kan groeien en stralen.

Vertrouwen dat je hoogbegaafd kind zijn eigen weg vindt

Struggles thuis

Struggles op school

101 dingen waarover jij je zorgen maakt

101 dingen die heel vermoeiend zijn

Meer dan eens zakt de moed je in de schoenen

Ouder zijn van een hoogbegaafd kind is een grote uitdaging

Dankzij de totaalaanpak van Ik Zie Je ontdek je hoe jij vol vertrouwen de bondgenoot van je hoogbegaafd kind wordt zodat je kind zichzelf kan zijn en zijn talenten voluit kan ontwikkelen. Als ouder kan je het verschil maken voor je hoogbegaafd kind. Niemand kan je kind beter bijstaan dan jijzelf.

Na dit traject:

  • Begrijp jij het anders denken, zijn en leren van je kind helemaal waardoor je zorgen verminderen 


  • Reageer jij vanuit verbinding op het gedrag van je kind zodat je kind thuis zichzelf kan zijn


  • Steun jij je kind bij alle specifieke uitdagingen die op jullie pad komen (bv. slaapproblemen, eetproblemen, eenzaamheid, faalangst, onderpresteren, overpresteren, ontbrekende leerstrategieën, schoolmoeheid,…) 


  • Ga je vastberaden de zoektocht aan naar een passende leeromgeving, op school en daarbuiten


  • Kom je zelfverzekerd op voor je kind 


  • Ben je bondgenoot van je hoogbegaafd kind waardoor je kind weet dat het steeds bij jou terecht kan, no matter what

Kortom, je gaat vol vertrouwen elke uitdaging aan op vlak van opvoeding, leren en onderwijs.

Ouders aan het woord:

Wij zijn zo blij dat jij op ons pad bent gekomen. We hebben lang getwijfeld, gezocht en ons onbegrepen gevoeld. Dankzij jou is alles zoveel duidelijker en gemakkelijker geworden. Er zijn nog steeds moeilijke momenten maar we weten nu wel hoe we hiermee moeten omgaan. Hier zijn we heel dankbaar voor.


- Ouders van een hoogbegaafde dochter (9 jaar)

Ik Zie Je

Modules


Ik zie je

In deze module krijg je inzicht in waar je nu staat en waar je naartoe wil. Je krijgt bovendien vertrouwen in je eigen mogelijkheden als ouder.Ik begrijp je

Na deze module heeft het anders denken, zijn en leren geen geheimen meer voor jou.

Je hebt inzicht in de (leer)behoeften van je kind. Je ontdekt welke struggles hoogbegaafdheid met zich meebrengt voor je kind en welke impact de omgeving hierop kan hebben. Ik sta naast je

Je maakt je alle principes eigen om je hoogbegaafd kind vanuit verbinding op te voeden waardoor je elke situatie kan aanpakken. Je leert omgaan met met alle specifieke uitdagingen die het opvoeden van een hoogbegaafd kind met zich meebrengt (bv. overprikkeling, onderprikkeling, eenzaamheid, angst, slaapproblemen, eetproblemen,...). Ik steun je

Je leert afstemmen op de leerbehoeften van je kind binnen een schoolse en niet-schoolse context (hobby's). Je gaat alle uitdagingen op vlak van leren aan (bv. fixed mindset, faalangst, onderpresteren, overpresteren, ontbrekende leerstrategieën, schoolmoeheid,...) Bovendien ontdek je welke mogelijkheden en moeilijkheden er zijn om passend onderwijs te vinden in de lagere en middelbare school en hoe jij je weg hierin kan vinden als ouder. Ik vergeet mezelf niet

Je ontdekt wat je nodig hebt om een veerkrachtige ouder te zijn zodat de opvoeding van je hoogbegaafd kind een haalbare uitdaging blijft. Je leert mild te zijn voor jezelf.


Praktische informatie

WAT?

Het online traject bestaat uit:

  • Videolessen: Per module zijn er verschillende videolessen waarin ik je begeleid om stap voor stap alle uitdagingen op vlak van opvoeden, leren en onderwijs aan te gaan. De waardevolle videolessen zijn gebaseerd op wetenschappelijke inzichten en praktijkervaring. De herkenbare voorbeelden maken het heel concreet. Je leert principes die je blijvend kan toepassen.
  • Oefeningen: Per module zijn er verschillende oefeningen die je helpen om in actie te komen en om je doelen te realiseren
  • Q&A sessies: Gedurende vijf maanden krijg je antwoord op al je vragen. Tijdens vier live Q&A's (met replay) beantwoord ik je vragen en geef ik verdere verdieping aan de hand van je vragen en casussen. 


Je vindt het traject in een gebruiksvriendelijke leeromgeving waarvoor je persoonlijke inloggegevens ontvangt bij inschrijving.

 

WIE?

Voor ouders van hoogbegaafde kinderen en jongeren die het verschil willen maken voor hun kind


WANNEER?

Op 9 mei 2023 start het traject. Inschrijven kan vanaf 24 april tot 7 mei. Als je interesse hebt, zet je dan zeker op de wachtlijst. De wachtlijst brengt geen verplichtingen met zich mee. Zodra de deuren open gaan voor inschrijving, bepaal je of je wil deelnemen. Als je op de wachtlijst staat ontvang je als eerste alle verdere info over het traject en kan jij je inschrijven aan onweerstaanbare voorwaarden.


DUUR?

Het traject duurt 5 maanden. Daarna houd je nog 1 jaar toegang tot al het materiaal. 

 

PRIJS?

De investering voor het traject bedraagt 497 euro inclusief btw.

Hallo!

Ik ben Lindsy.

Ik geloof dat je als ouder het verschil kan maken voor je hoogbegaafd kind door je kind te begrijpen, begeleiden en steunen. Niemand kan je kind beter bijstaan dan jijzelf.


Daarom deel ik als pedagoog heel graag al mijn kennis, inzichten en praktijkervaring over hoogbegaafdheid, opvoeden en leren. Ik neem je vol enthousiasme mee op weg.


Ik gun het jou om vol vertrouwen je eigen weg te volgen en de belangrijkste bondgenoot te zijn van je kind zodat je hoogbegaafd kind kan groeien en stralen.FAQ

Wat is het verschil tussen van Weerstand naar Rust en Ik Zie Je?

Van Weerstand naar Rust is een klein traject zonder live Q&A's. Je leert essentiële basisprincipes voor het opvoeden van hoogbegaafde kinderen. Je doet nieuwe inzichten op die je meteen kan toepassen in je gezin. Je kan met dit traject meteen aan de slag na inschrijving.


Als je van Weerstand naar Rust al gevolgd hebt en waardevol vond, dan ga je helemaal enthousiast worden van Ik Zie Je. Dit is een veel uitgebreider en diepgaander traject. Je ontdekt er alles om elke uitdaging op vlak van opvoeding, leren en onderwijs aan te gaan. De begeleiding in dit traject is completer. In de live Q&A’s, op basis van ingestuurde vragen en casussen, krijg je antwoord op al je vragen. De complete inhoud en begeleiding zorgen ervoor dat je dit blijvend gaat kunnen toepassen.


Volg vooral je buikgevoel. Wil je graag direct van start gaat en wil je focussen op enkele essentiële dingen? Of dompel jij jezelf liever meteen helemaal onder in alle aspecten van hoogbegaafdheid, opvoeden en leren. Beide opties zijn mogelijk en zinvol.

 

Ga ik wel resultaat halen met dit traject?

Het traject is zo opgebouwd dat je stap voor stap meegenomen wordt in het hele proces. Je gaat nieuwe inzichten verwerven en uitgedaagd worden om hiermee te experimenteren. In elke module zitten meerdere oefeningen zodat je de vertaalslag kan maken naar je eigen situatie. De live Q&A’s zorgen ervoor dat je vragen beantwoord worden zodat je niet vastloopt. Kortom in het traject is alles voorzien om resultaat te behalen. Het allerbelangrijkste om vervolgens effectief resultaat te halen is dat je er zelf volledig voor wil gaan. Als je openstaat om nieuwe inzichten op te doen en bereid bent om jezelf uit te dagen en in actie te komen, ga je zeker en vast resultaat halen.

 

Ik ben al eerder naar een andere hulpverlener geweest met mijn kind. Is dit dan nog waardevol voor mij?

Dit traject kan een mooie aanvulling zijn op een eerder begeleidingstraject. Wanneer je het gevoel hebt dat er nog ontbrekende puzzelstukjes zijn en dat je nog handvaten mist om je kind voluit bij te staan dan kan dit traject je nog veel bieden. Heb je hierover toch nog twijfels of vragen, stuur mij dan zeker een mailtje. Dan kan ik meekijken naar jouw verhaal. Je krijgt van mij een persoonlijk en eerlijk antwoord.  


Ik wil graag meedoen maar ik vind het spannend om de investering te doen.

Het is heel begrijpelijk dat je deze investering spannend vindt. Het feit dat je graag wil meedoen betekent dat je heel graag aan de slag wil gaan om iets te veranderen en dat je vertrouwen hebt dat dit traject je veel gaat bijbrengen. Wanneer je de investering vervolgens nog spannend vindt, gaat het vooral over de vraag of jij jezelf en je gezin deze ondersteuning gunt. Neem daarom even de tijd om stil te staan bij volgende vragen: Gun jij jezelf dit traject? Ben je klaar om dit te doen? Hoeveel is dit jou waard? En natuurlijk mag zo’n beslissing ook gewoon heel spannend zijn.


Ik twijfel of dit traject aansluit bij mijn situatie en mijn vragen. Hoe kom ik dit te weten?

Je mag steeds contact met mij opnemen via info@lindsypiot.be of via het contactformulier. Ik kijk graag met je mee of het traject voor jou geschikt is. Je mag een eerlijk antwoord van mij verwachten.