van Weerstand naar Rust

Voor ouders van hoogbegaafde kinderen

die verlangen naar verbinding met hun kind

Het opvoeden van een hoogbegaafd kind kan heel pittig zijn

 • Vind jij die eindeloze discussies, ruzies en onderhandelingen met je kind vermoeiend?


 • Zit jij met je handen in je haar wanneer je kind heel boos, bang of verdrietig is?


 • Maak jij je zorgen omdat je kind zich niet zomaar iets laat opleggen?


 • Vraag jij je soms af hoe je het best kan reageren op je kind zodat het zich gesteund voelt door jou?


 • Twijfel jij soms aan jezelf als ouder wanneer je kind heftig reageert tegen jou?

Hoe fijn zou het zijn als...

 • Jij begrijpt waarom je kind zich soms anders gedraagt zodat jij je geen zorgen meer maakt hierover
 • Jij vol vertrouwen en vastberaden kan reageren op het gedrag van je kind
 • Jij het gevoel hebt grip te hebben op elke opvoedsituatie

zodat de weerstand en strijd plaats maken voor verbinding en rust

Het lijkt nu misschien nog onmogelijk.

Ik kan je verzekeren als pedagoog dat dit ook voor jou binnen handbereik ligt.


De traditionele opvoedingsadviezen werken niet bij je hoogbegaafd kind. Daarom heb ik in het traject van Weerstand naar Rust mijn kennis, inzichten en praktijkervaring over hoogbegaafdheid en opvoeden gebundeld zodat de aanpak die je hoogbegaafd kind nodig heeft ook voor jou mogelijk wordt.   

Na dit traject:


 • Zijn de eindeloze discussies, ruzies en onderhandelingen tussen jou en je kind verleden tijd


 • Vang jij de intense emoties van je kind vol vertrouwen op waardoor je kind stap voor stap leert omgaan met zijn emoties 


 • Stel je grenzen die je kind echt accepteert


 • Motiveer jij je kind met veel geduld om dingen te doen die het eigenlijk niet zo leuk of interessant vindt


 • Ga je liefdevol en vastberaden om met moeilijk gedrag of weerstand van je hoogbegaafd kind


 • Ervaar je meer rust en minder strijd binnen je gezin

  “Ik ben zo blij dat ik mijn dochter nu veel beter begrijp en dat ik haar kan helpen wanneer ze heel boos is. Ik ben zelf ook gewoon veel minder ongerust."  Evi, mama van Julie (9 jaar)

  “Ik snap nu waarom we zoveel ruzie hadden met onze zoon. We zijn enkele tips meteen gaan toepassen. We staan versteld van het effect. Het vraagt zelfs niet eens zoveel moeite van ons.”


  An, mama van Lucas (13 jaar)

  Ouders aan het woord:

  "Ik vroeg mij eerst af of ik wel genoeg tijd zou hebben om alles te bekijken met mijn drukke job. Maar dit was zo interessant!  Ik had dit graag allemaal veel eerder geweten."


  Nathalie, mama van Anne

  (14 jaar) en Ruben (8 jaar) 

  Praktische informatie

  WAT?

  Het online traject bestaat uit:

  • Ruim 150 minuten aan videolessen met waardevolle informatie gebaseerd op wetenschappelijke inzichten en praktijkervaring. De voorbeelden en oefeningen maken het concreet en praktisch. 
  • Korte video's van 10 tot 20 minuten. Bij elke video hoort een oefening om de inzichten toe te passen in je gezin.
  • De bijhorende oefeningen in pdf.
  • Een bonusvideo met samenvattende casus waarin alle inzichten worden toegepast.


  Je vindt het traject in een gebruiksvriendelijke leeromgeving waarvoor je persoonlijke inloggegevens ontvangt bij inschrijving.


  De modules:

  Module 1: Je hoogbegaafd kind begrijpen

  In deze module leer je het gedrag van je kind begrijpen vanuit drie verschillende invalshoeken. Je ontdekt wat hoogbegaafdheid bij jouw kind betekent. Je verdiept je in overprikkeling, onderprikkeling en de basisbehoeften van je kind.


  Module 2: Reageren op je hoogbegaafd kind 

  Je krijgt inzicht in de basisprincipes van autonomie ondersteunend opvoeden en leert deze principes toepassen. Je leert omgaan met de intense emoties van je hoogbegaafd kind en ontdekt hoe je vanuit verbinding grenzen kan stellen die je kind daadwerkelijk accepteert. Hierdoor krijg je grip op elke opvoedsituatie.


  Module 3: Veerkrachtige ouder 

  In deze module ontdek je hoe je rekening kan houden met je eigen behoeften zodat je vol vertrouwen de ouder kan zijn die je wil zijn.


  Bonusvideo: Samenvattende casus

  In deze bonusvideo worden alle principes gestructureerd toegepast op één casus zodat het totaalplaatje helemaal duidelijk is en je alle principes zelf kan toepassen op eigen situaties.


  WIE?

  Voor ouders en andere opvoeders van hoogbegaafde kinderen en jongeren die niet bij de pakken willen blijven zitten


  WANNEER?

  Je kan direct van start gaan en krijgt meteen toegang tot het hele traject.

   

  DUUR?

  Je volgt het traject volledig op je eigen tempo. Je krijg 6 maanden lang toegang tot het traject. 

   

  PRIJS?

  Je investering voor het traject is nu 147 euro (inclusief btw) i.p.v. 197 euro.

  Hallo!

  Ik ben Lindsy.

  Ik geloof dat je als ouder het verschil kan maken voor je hoogbegaafd kind door je kind te begrijpen, begeleiden en steunen. Niemand kan je kind beter bijstaan dan jijzelf.


  Daarom deel ik als pedagoog heel graag al mijn kennis, inzichten en praktijkervaring over hoogbegaafdheid, opvoeden en leren. Ik neem je vol enthousiasme mee op weg.


  Ik gun het jou om vol vertrouwen je eigen weg te volgen en de belangrijkste bondgenoot te zijn van je kind zodat je hoogbegaafd kind kan groeien en stralen.  FAQ

  Ga ik wel resultaat halen uit dit traject?

  Het traject is zo opgebouwd dat je stap voor stap meegenomen wordt in het opdoen en integreren van nieuwe inzichten. Bij elke video hoort een concrete oefening om de kennis toe te passen binnen je gezin. Als je bereid bent om in actie te komen en te gaan oefenen met de opgedane inzichten, ga je zeker en vast resultaat halen. 


  Ik heb al veel voorkennis over hoogbegaafdheid. Is dit traject dan waardevol voor mij?

  De voorkennis over hoogbegaafdheid bepaalt niet of dit traject waardevol zal zijn voor jou. Belangrijker is de mate waarin je deze voorkennis al toepast binnen je gezin. Wanneer er nog momenten zijn dat je het gedrag van je kind niet begrijpt of twijfelt hoe je ermee kan omgaan, dan is het traject waardevol voor jou. Het belangrijkste is dat je open staat om nieuwe inzichten op te doen en om ermee te gaan experimenteren binnen je gezin.  

   

  Hoeveel tijd ga ik besteden aan het traject?

  Je gaat ruim 2,5 uur besteden aan het bekijken van de videolessen. Elke video duurt 10 tot 20 minuten. Je kan zelf bepalen of je dit verspreidt over meerdere dagen, weken of maanden. Bij elke video hoort een oefening die 10 tot 30 minuten in beslag neemt, afhankelijk van de tijd die jij eraan wil besteden. Het integreren van de inzichten in je gezin kost geen extra tijd aangezien je kan experimenteren tijdens het dagelijkse gezinsleven.


  Wat is het verschil tussen van Weerstand naar Rust en Ik Zie Je?

  Van Weerstand naar Rust is een klein traject zonder live Q&A's. Je leert essentiële basisprincipes voor het opvoeden van hoogbegaafde kinderen. Je doet nieuwe inzichten op die je meteen kan toepassen in je gezin. Je kan met dit traject meteen aan de slag na inschrijving.


  Ik Zie Je is een veel uitgebreider en diepgaander traject. Je ontdekt er alles om elke uitdaging aan te gaan op vlak van opvoeding, leren en onderwijs. De begeleiding in dit traject is completer. In de live Q&A’s, op basis van ingestuurde vragen en casussen, krijg je antwoord op al je vragen. De complete inhoud en begeleiding zorgen ervoor dat je dit blijvend gaat kunnen toepassen.


  Volg vooral je buikgevoel. Wil je graag direct van start gaat en wil je focussen op enkele essentiële dingen? Of dompel jij jezelf liever meteen helemaal onder in alle aspecten van hoogbegaafdheid, opvoeden en leren. Beide opties zijn mogelijk en zinvol.


  Ik twijfel of dit traject aansluit bij mijn situatie en mijn vragen. Hoe kom ik dit te weten?

  Je mag steeds contact met mij opnemen via info@lindsypiot.be of via het contactformulier. Ik kijk graag met je mee of het traject voor jou geschikt is. Je mag een eerlijk antwoord van mij verwachten.