Stralen op je werk!

Geen reden om te klagen

Je bent goed in je job. Je hebt leuke collega’s. Je job is goed te combineren met je gezin. Daar bovenop verschijnt er elke maand een aardig loon op je bankrekening. Alles aanwezig om te stralen op je werk zou je denken. Toch knaagt er diep vanbinnen iets. Als je eerlijk bent met jezelf, merk je zelfs dat je werk meer energie kost dan het je oplevert. Toch doe je gewoon verder. Je hebt immers geen enkele reden om te klagen. Je schaamt je dat je niet gewoon gelukkig bent met je job. Op de vraag wat je dan anders zou willen, weet je eigenlijk geen antwoord.

 

‘Hoe komt dit toch?’

Je vraagt je steeds vaker af: ‘Hoe komt dit toch?’. Ik kan je geruststellen. Je bent niet veeleisend. Je bent ook geen uitzondering. Het antwoord is eigenlijk eenvoudig. De kans is groot dat jij je talenten niet ten volle kan benutten op je werk of dat er een mismatch is tussen jouw persoonlijke waarden en de waarden van de organisatie. Hierdoor lopen je batterijen langzaam leeg. Dit gebeurt niet van vandaag op morgen. Het is een langzaam proces waarbij je enthousiasme steeds verder afneemt en je steeds minder energie hebt. Herinner jij je nog de tijd dat je vol enthousiasme aan je job begon? Wat blijft er nog over van jouw prille enthousiasme?

 

Missie

Als je werk doet waarvan je gaat stralen, dan laden je batterijen vanzelf op. Natuurlijk zijn voortdurend opgeladen batterijen niet realistisch maar een goed evenwicht tussen beide is wel belangrijk. Pas toen ik keuzes ging maken die passen bij wie ik ben, ging ik stralen. Dit ging niet vanzelf. Vijftien jaar, meerdere jobs, een hele resem stressklachten, coaching, kennis en zelfinzicht waren nodig om mezelf de job te gunnen die mij doet stralen. Nu is het mijn missie om anderen te laten stralen op hun werk.

 

En jij?

Wil jij ook stralen op je werk? Wil je met plezier naar je werk gaan en na je werk nog energie hebben voor andere zaken? Het enige wat je hiervoor moet doen is je loopbaan opnieuw in eigen handen nemen. Gemakkelijker gezegd dan gedaan denk je misschien. Loopbaanbegeleiding helpt je hierbij.

Tijdens loopbaanbegeleiding ontdek je wat jij echt graag doet én wat jij belangrijk vindt op je werk. Dit gebruik je om je huidige job bij te sturen of misschien wel om een andere richting in te slaan. Door gebruik te maken van loopbaancheques betaal je zelf slechts 80 euro voor een loopbaantraject van 7 uren. Geef een seintje als je meer wil weten, dan neem ik contact met je op.