Werkgeluk

What’s in a name?

Tegenwoordig wordt er veel gezegd en geschreven over ‘werkgeluk’. Maar wat is werkgeluk nu precies? Wel, het is meer dan alleen plezier hebben in wat je doet. Werkgeluk ervaar je wanneer je voldoening haalt uit je werk, wanneer je uitgedaagd en gemotiveerd wordt door je werk en wanneer je je werk zinvol vindt.

Natuurlijk heb je ook een job omdat je geld moet verdienen. Maar het is zonde als dit de enige reden is waarom je werkt. Je brengt nu eenmaal heel wat tijd van je leven door op je werk. Dan kan het maar beter meer opleveren dan alleen geld. Zo zorgt werkgeluk ervoor dat je beter presteert en dat je minder stress ervaart. Bovendien helpt het jou om beter om te gaan met conflicten en problemen op het werk. Daarnaast plukken je partner, kinderen, familie en vrienden er ook de vruchten van. Je hebt na je werk immers nog meer dan voldoende energie over om aan hen te besteden.

 

Kleine dingen maken het verschil

Maar wie is er dan verantwoordelijk voor jouw werkgeluk? We kunnen stellen dat het om een gedeelde verantwoordelijkheid gaat. Je werkgever heeft een belangrijke rol in het werkgeluk binnen zijn organisatie. Toch heb je zelf meer invloed dan je zou denken. Door te weten wat je kan, wat je wil en wat je nodig hebt en door dit bespreekbaar te maken, kan je invloed uitoefenen op je eigen werkgeluk. Vaak zijn het kleine veranderingen die een groot verschil kunnen maken in hoe jij je voelt op je werk. Veranderingen zoals nee durven zeggen tegen je collega’s, leidinggevende en klanten of in gesprek durven gaan met je leidinggevende over wat jij nodig hebt.

 

I love my job!

Als loopbaan- en stresscoach ervaar ik elke dag opnieuw veel werkgeluk. Het is mijn missie om anderen te laten stralen op en naast hun werk. Het geeft mij dan ook energie om mensen hun talenten en drijfveren te laten ontdekken waardoor ze meer zelfvertrouwen krijgen en actie durven ondernemen. Uit elk coachgesprek en elke training haal ik dan ook veel voldoening. Het motiveert mij om door te gaan en te blijven leren.

Ben jij ook benieuwd hoe jij je eigen werkgeluk kan creëren? Contacteer mij dan voor een vrijblijvend kennismakingsgesprek. Indien je vervolgens een loopbaantraject wil starten kan dit voor slechts 40 euro voor 4 uren dankzij de loopbaancheques van VDAB.